Услуги на дентален ценътр д-р. Корчев

Имплантология

-Консултация
-Поставяне
-Протетично натоварване на имплантата
Имплантатите- съвременният избор на лечение

Развитието в стоматологията през последните десетилетия доведе до невероятни технологични постижения. Имплантатите се превърнаха в предпочитан начин за възстановяване на липсващи зъби ,като при правилна хирургична техника,успехът достига забележителните 95 % Денталният имплантат на практика представлява титаниев винт,който се завива в костта,прилича на зъбен корен и изпълнява функцията му.
Безопасни ли са денталните имплантати и колко дълго ще ни служат ?
Денталните имплантати са клинично тествани и напълно безопсани. Но както и при естествените зъби, ”срок на годност „ не би могло да им бъде даден.Основен фактор,определящ „живота” на имплантата е грижата за тях, точно както и грижата за естествените зъби.При неглижиране на устната хигиена след поставяне на имплнатата се развива състояние подобно на пародонтита на естествените зъби, вследствие на което имплантатът бива загубен.
Могат ли да се изваждат коронките и мостовете, поставени над имплантатите ? Не, това не са протези, а фиксирани конструкции ,което прави адаптационният период за пациентите изключително кратък.
Всички случаи на обезъбяване ли могат да се лекуват с имплантати ?
Не, едно от условията, за да се постави дентален имплантат е наличието на достатъчно количество здрава кост, в която да се интегрира имплантатът. Това се преценява след направата на изследвания, които да покажат количеството и качеството на костта.
Все още имам собствени зъби мога ли да си поставя имплантати ? Да, естествените зъби не могат да бъдат препятствие за поставяне на имплантат.
Болезнено ли е поставянето на имплантат ?
Не,много често процедурата е по-безболезнена от изваждане на зъб. Имплантатите се поставят под локална анестезия. След края на процедурата може да се изпита лек дискомфорт, който отминава до седмица.
Кога се натоварват имплантатите ?
Поставянето на окончателни конструкции се извършва според преценката на специалистът имплантолог, обикновено се поставят коронки/мостове след 3-4 месеца при настъпила остеоинтеграция.

Защо имплантати ?
  • Съвременните имплантати са биологично поносими, изработени от метала титан.
  • Не е необходимо да се изпиляват съседните здрави зъби.
  • Не е нужно да се поставят подвижни конструкции,като цяла или частична протеза.
  • Дългосрочност на имплантатите.
  • Изключителна естетика и функция.
  • Надежден и предсказуем резултат