Услуги на дентален ценътр д-р. Корчев

Пародонтология

Професионално почистване
Лечение на гингивит и пародонтит
Анализ и диагностика чрез ДНК-тестове
Лазерна терапия
Шиниране
Гингивектомия и гингивопластика

Професионално почистване
Дори при полагане максимални грижи за поддържане на своята устна хигиена, не винаги е възможно да се обхванат оптимално всички пространства в устната кухина.Ето защо е необходимо да се извърши професионалното почистване, което би следвало да се провежда на всеки 6 до 12 месеца.В дентален център Др. Корчев се извършва професионално почистване чрез ултразвукови скейлъри и полиране с Airflow,.посредством тънък прахообразен сноп от вода и сол, който не само почиства зъбите, но и отстранява оцветявания по повърхността като ,могат да бъдат отстранени както нови, така и стари оцветявания по зъбите.
Лечение на гингивит и пародонтит
Венците Ви кървят ? Нерядко причината е гингивит (възпаление на венците), който, ако не бъде лекуван, може да доведе до пародонтит с възпаление на зъбно-челюстния апарат,обкръжаващата кост и загуба на зъбите. Много хора не знаят, че спадат към онези 70% от българите, които са засегнати от това заболяване. Всяко възпаление на венеца, което не отшумява след най-много седмица, се приема за хроничен"гингивит".
Каква е причината за пародонталните заболявания ?
Когато устната хигиена бъде занемарена, се размножават бактерии,които засягат венеца Резултатът е подуване, зачервяване и кървене дори при съвсем леко докосване,при разрастване на гингивитът,той преминава в пародонтит със засягане на костта,подвижност на зъбите и последващата им загуба.
Лечение на гингивит
Специалист почиства основно зъбите и венците, както с машина, така и с ръчни инструменти. След това полира повърхността на зъбите с цел избягване натрупването на нови наслагвания. Ако възпалението е в по-напреднал стадий към конвенционалното лечение се пристъпва към лазерна терапия : Когато повърхността на зъбния корен е почистена и полирана ,а плаката е отстранена, лазерът дезинфекцира посредством съвсем тънък лъч венечните джобове и по този начин възпрепятства по-нататъшното развитие на пародонтит.
Лечение на пародонтит
Лечението следва схемата от лечението на гингивит,но при необходимост е възможно да се пристъпи към кюретаж с процедура с и без ламбо .